דיני תאגידים
ישנן ארבע צורות של התאגדויות בישראל
- שותפות
- חברה
- אגודה שיתופית
- עמותה
במסגרת ההתאגדויות להלן יש לבצע הבחנה בין:
- שותפות כללית לשותפות מוגבלת
- חברה פרטית לחברה ציבורית
- אגודה שיתופית לעמותה.
מטרת הקמת חברה
סעיף 11(א) לחוק החברות קובע " :תכלית חברה היא לפעול על פי שיקולים עסקיים להשאת רווחיה, וניתן להביא בחשבון במסגרת שיקולים אלה, בין השאר, את ענייניהם של נושיה, עובדיה ואת עניינו של הציבור; כמו כן רשאית חברה לתרום סכום סביר למטרה ראויה, אף אם התרומה אינה במסגרת שיקולים . עסקיים כאמור, אם נקבעה לכך הוראה בתקנון"
"חברה ציבורית" חברה שמניותיה רשומות למסחר בבורסה או שהוצעו לציבור על פי תשקיף כמשמעותו בחוק ניירות ערך, או שהוצעו לציבור מחוץ לישראל על פי מסמך הצעה לציבור הנדרש לפי הדין מחוץ לישראל, ומוחזקות בידי הציבור.
"חברה פרטית" – חברה שאינה חברה ציבורית
דרור פימה משרד עורכי דין מתמחה בייצוג של חברות פרטיות וציבוריות בתחום דיני התאגידים והוא מעניק ייעוץ הן במסגרת סוגיות יומיומיות שוטפות המגיעות לפתחו והן במסגרת עסקאות מורכבות ושינויים מהותיים המתרחשים בתאגידים.
כחלק מהליווי השוטף שמעניק המשרד הוא אף נוהג לעמוד בקשר אל מול גופי הממשלה השונים לרבות עריכת הסכמים ומסמכי ייסוד של תאגידים.
בנוסף המשרד בראשותו של עו"ד דרור פימה מייצג את התאגידים אותם הוא מלווה בפני ערכאות המשפט השונות בתביעות העוסקות בסכסוכי בעלי מניות, הפרות חוזים , דיני עבודה ליווי פרויקטים שיתופי פעולה וייעוץ שוטף לדירקטוריון.
עורך דין דרור פימה הוא בוגר קורס דירקטורים של הטכניון ובעל ניסיון עתיר שנים בניהול חברות אשר כיהן כדירקטור בחברות פרטיות וציבוריות .